Нова технология в лазерната епилация свежда еволюционната теория на Дарвин в 20 минути

Статията е публикувана: “Портал за лазерите в естетиката и медицината” Юни 2018

 

Нова технология в лазерната епилация на база свръх мощен александритен лазер е големия победител за “The Aesthetic Industry Awards 2018 for the BEST HAIR REMOVAL DEVICE” в клас лазерна епилация. Този най-високо титулуван лазер за обезкосмяване взима тази награда, заради своята супер високата мощност, бързина и ефективност при трудно податливите светли и тънки косми. Технологична хитрост при този апарат е, че лъчението от александритен лазер (755nm) се миксира с Nd:YAG (1064 nm) лазер, давайки ефективност на епилацията и при дълбоко разположените космени фоликули.

Модерната лазерна машина превъзхожда по мощностен капацитет двата основни американски конкуренти с 25 %. И за да няма съмнение кой е фаворита сред александритните лазери, производителя дава възможност лазера да бъде поръчван и с удвоена мощност, което гарантира първото му място за дълги, дълги години напред.

Иновациите в лазера съвсем не спират до тук. Той се различава от наличните александритни технологии с още три брилянтни инженерни нововъведения. Повишавайки честотата на лазера, производителя е помислил за комфорта на пациента и апарата предлага, както стандартната епилация така и безболезнения SHR режим посредством сканиране, а той както е известно може да бъде използван целогодишно дори и при тен на кожата. Втората иновация е въвеждането на квадратно работно петно, минимизирайки процента на презастъпване до минимум. Съчетанието на квадратния профил на работното петно с размер до 24 х 24 мм и голямата мощ на апарата, прави този лазер най-бързия александритен лазер на пазара. При него епилацията на цял мъжки гръб се постига за рекордните 4 мин в режим на сканиране и 6 мин в режим на ръчна епилация! И ако си мислите, че новостите при този “комбайн за косми” свършват до тук, се лъжете, защото този нов александритен източник позволява работа и в къси импулси (300 µs), което съчетано с Nd:YAG лазер го прави ненадминат дерматологичен апарат, покриващ 80 % от терапиите в лазерната естетична медицина, от премахване на пигментации до третиране на съдови проблеми.

Апарата е абсолютна световна новост и тепърва очакваме широкото му навлизане в България.

Моля, харесайте или споделете, ако информацията е представлявала интерес за вас

СПОНСОРИРАНА РЕКЛАМА