Лазерно премахване на перманентен грим

Знаете ли, че някои от използваните пигменти след третиране с лазер може да сменят цвета си и да станат още по-фрапантни и нелицеприятни?! Това обикновено се случва с тъмните перманентни гримове , които са базирани на метални оксиди и след лазерното въздействие се трансформират в ръждиво червен цвят.

Бързам да ви успокоя, че тази конверсия е нормална и не е никакъв проблем за тоталното премахване на нежелания “татуаж”. Просто трябва да сте попаднали на правилния специалист с подходящия апарат, който поддържа повече от едно лазерно лъчение с подходящите параметри. Процеса на заличаване на такъв тип перманентни гримове е двустъпален.

Първо се залага на възможно най-късо импулсен Pico или Q-switch лазер с дължина на вълната 1064 nm. Втората фаза е борбата с нежелания червен цвят, като за него се ползва отново свръх късо импулсно, но вече зелено (532 nm) лазерно лъчение. Преминаването през двата етапа съвсем не означава, че перманентния грим ще изчезне с две идвания при специалиста.

Съвет! За премахване на този тип преминаващи в червено перманентни гримове не са подходящи ниско качествените Q- switch лазери, за които вече съм писал (виж ТУК). Ползването на първото поколение Pico лазери на база червено (755 nm) лъчение също няма да дадат задоволителен резултат във втората фаза.

Ако се интересувате от лазер за премахване на пигментации и татуировки   (висок клас, медицинско ниво), може да получите моята експертна помощ: ТУК

Моля, харесайте или споделете, ако информацията е представлявала интерес за вас

СПОНСОРИРАНА РЕКЛАМА