Kакво представлява процедурата “Лазер дженезис”?

Здравейте. Благодаря за зададения въпрос.

Процедурата “лазер дженезис” е най-стандартна терапия за лазерно подмладяване с Nd:YAG лазер. Идеята й е лазерното лъчение (1064 nm), което е с голямо проникване в кожата, да я загрее до определени термични нива така, че да предизвика “стапяне” на молекулните връзки на колагена. Този термичен процес е обратим и при връщане на тъканта в нормални температурни нива се получава пресвързване на молекулните връзки, известен като колаген реструктуриране. Именно и това е жалания стягащ (подмладяващ) ефект. Прилага се най-често в зоната на лицето и шията. Терапията е доста ефективна, безболезнена и дори има и лек изравняващ тона ефект.  

Конкретното име “лазер дженезис” е чист маркетингов трик на една от многобройните фирми произвеждащи такъв тип медицински лазери. Целта му е да се поднесе на клиента терапия, която е гръмко звучащо и ужким е  нещо различно и  така да получат пазарни изгоди!

За да се постигне този ефект на колаген реструктуриране, Nd:YAG (1064 nm)  лазера се настройва по следния начин: работно петно 4-8 mm;  продължителност на лаз. импулс 0.3-0.5 ms; работна честота 5-8 Hz; Fluence 14-20 J/cm2. Прилагат се две, три минавания на зона. Възможни са леки вариации в параметрите за различните лазери.

 

Ще се радвам да бъда полезен с подобни въпроси за други лазерни терапии със завоалирани имена. Така, че смело питайте с удоволствие ще ви дам отговор. 

СПОНСОРИРАНА РЕКЛАМА